Despre ECDL

ECDL – European Computer Driving Licence – este documentul standard, recunoscut la nivel international, pentru calificarea de bazã în utilizarea computerelor. Acest Permis european de conducere a computerului atestã abilitatea detinãtorului de a folosi eficient un computer în cele mai diverse domenii de activitate.

  • Un CV este 100% complet cu ECDL

Permisul ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine un loc de munca mai bun, îmbunatateste perspectivele de promovare în cariera si scade probabilitatea de a pierde o oferta de serviciu.

  • ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine o bursa în strainatate.
  • Studentii îsi pot echivala diverse cursuri de informatica sau birotica cu Permisul ECDL la anumite universitati.

În România, pâna în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universitati precum: SNSPA Bucuresti, ASE Bucuresti – CDIMM, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iasi, Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea Bucuresti – Departamentul de Învatamânt la Distanta – CREDIS.

  • Elevii care detin Permisul ECDL îsi pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat National.

Programa pentru obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar în cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale de la Bacalaureat.

  • Cadrele didactice din învatamântul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.


Mai multe informatii le puteti gasi la ECDL Romania www.ecdl.ro.