Intrebari frecvente

Când pot sa ma înscriu în programul ECDL?

 

Puteti sa va înscrieti în programul ECDL în orice moment, completand formularul de inscriere aici  si contactând unul din Centrele de Testare Acreditate ECDL din apropierea dvs. Lista completa a centrelor de testare ECDL acreditate este disponibila pe www.ecdl.ro.

În masura în care considerati ca aveti nevoie de cursuri de instruire, puteti sa apelati la cele organizate de Centrele de Testare Acreditate ECDL.

De asemenea, pentru a va familiariza cu examenele ECDL solicitati Centrului de Testare sa va prezinte programa analitica pentru fiecare modul ECDL (disponibila inclusiv pe acest site). In vederea pregatirii dvs, puteti sa achizitionati simulari ECDL.

În momentul în care considerati ca sunteti pregatit/a, puteti începe sa sustineti testarea ECDL.

Un candidat ECDL se poate înscrie pentru a sustine examenele ECDL numai în cadrul Centrelor de Testare Acreditate ECDL.

 Ce este Seria de inscriere generala unica ECDL?

Seria de inscriere generala unica atesta înscrierea unui candidat în programul international de certificare ECDL. In baza ei se elibereaza Permisul ECDL.

Nici un examen nu este valid daca persoanei care l-a sustinut nu i s-a alocat o serie de inscriere generala unica inainte de data sustinerii examenului.

 

Cum obtin o Serie de inscriere generala unica?

Unui candidat i se poate aloca o serie de inscriere generala unica în cadrul oricarui Centru de Testare Acreditat ECDL. Un candidat nu poate sa aibe alocate mai multe serii unice de inscriere ECDL, indiferent daca sustine examenele ECDL în cadrul mai multor Centre de Testare. Un candidat care are o serie de inscriere generala unica poate sustine examene in cadrul oricarui Centru de Testare Acreditat ECDL.

Preturile seriilor de inscriere sunt unice si sunt fixate de ECDL ROMANIA; ele nu pot fi modificate de Centrele de Testare.

Ce examene trebuie sa sustin?

Numarul de examene difera în functie de certificarea dorita.

Profilul ECDL al candidatului începe sa se creeze înca de la promovarea cu succes a unui singur modul ECDL.

Fiecare modul ECDL poate fi combinat cu alte module astfel încât sa satisfaca cerintele personale sau profesionale ale candidatului. Profilul  ECDL nu expira si poate fi dezvoltat continuu pe întreg parcursul vietii.

Când se considera un examen promovat?

Pentru ca examenul sa fie considerat promovat, trebuie sa obtineti cel putin 75% din puncte in limita de timp alocata fiecarui tip de examen ECDL.

În România, examenele se pot sustine în limba româna si  în limba engleza. Limba în care un candidat doreste sa sustina un examen trebuie mentionata  reprezentantului Centrului de Testare la înscrierea la examen.

 Ce cursuri trebuie sa urmez?

Candidatii nu trebuie neaparat sa urmeze cursuri de instruire anterior sustinerii examenelor ECDL. Daca ei considera ca poseda cunostintele, abilitatile si experienta IT necesare, pot achizitiona o serie de inscriere generala unica si se pot înscrie pentru a sustine examenele. În general, oamenii au niveluri diferite de cunostinte si experienta, si multi vor dori sa urmeze cursuri pentru modulele pentru care experienta lor este inadecvata. Recomandam tuturor candidatilor sa revada Programa Analitica ECDL pentru mai multe detalii privind modulele si cunostintele necesare promovarii fiecarui examen.

 În cât timp se obtine Permisul  ECDL?

Perioada de obtinere a unei certificari ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenta al fiecarui candidat si de nevoia de a urma sau nu cursuri în vederea sustinerii acestor examene.

Examenele se pot sustine la oricare dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL.

Cât costa obtinerea Permisului ECDL?

Preturile practicate variaza în functie de Centrul de Testare ales si de numarul de module/examene dorite. Seria de inscriere generala unica si Permisul ECDL au preturi fixe, stabilite de ECDL ROMANIA.

 Care este perioada de valabilitate a Permisului ECDL?

Indiferent de tipul de certificare obtinut, valabilitatea Permisului ECDL este pe o perioada nedeterminata.

Un candidat se poate înscrie si i se poate aloca o serie de inscriere generala unica în cadrul oricarui Centru de Testare Acreditat ECDL. Un candidat nu poate sa aiba alocate mai multe serii de inscirere de acelasi tip, indiferent daca sustine examenele ECDL în cadrul mai multor Centre de Testare. Un candidat care are o serie de inscriere generala unica valida poate sustine examene la orice Centru de Testare Acreditat ECDL.

La promovarea unui examen ECDL, rezultatul acestuia se regaseste in Baza de date ECDL si în Profilul ECDL Online al candidatului. Când un candidat promoveaza examenele ECDL aferente Certificarii în cauza, poate solicita Permisul ECDL, care este eliberat de catre ECDL ROMANIA, ca o dovada a atingerii unui anumit standard în domeniul IT.

 Ce se întâmpla când promovez un examen?

La promovarea unui examen, acesta se completeaza automat in Baza de date ECDL ROMANIA si in Profilul ECDL Online al candidatului. Când un candidat promoveaza toate examenele vizate, rezultatele fiind completate automat în Profilul ECDL si fiind conforme cu înregistrarile din baza de date a ECDL ROMANIA, el poate obtine Permisul ECDL corespunzator, care este emis de ECDL ROMANIA, ca o dovada a atingerii unui anumit standard în domeniul IT. Permisul ECDL este valabil pe o perioada nedeterminata.

 Cum pot verifica autenticitatea Permisului ECDL?

Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica printr-o solicitare in acest sens trimisa la adresa: office@ecdl.ro  sau prin telefon: 021.316.99.22 specificând codul numeric personal (CNP), numele/prenumele si seria permisului care se doreste a fi validat.